Techlab Zwolle

Inspirerende omgeving

Hoe maak je op de beste en leukste manier kennis met techniek?

Door het te doen!

Met een locatie in het oude Philipsgebouw aan de Ceintuurbaan, hebben we een inspirerende omgeving gevonden om het Techlab te realiseren. Op het terrein bevinden zich verschillende technische bedrijven en onderwijsinstellingen. Met meerdere daarvan werken we samen, waaronder het Deltion College, Windesheim en de Breman Academy, de praktijkschool van Breman.

Interactieve en uitdagende workshops

Ontdek de fascinerende wereld van technologie in ons Techlab waar we interactieve en uitdagende workshops aanbieden. Kinderen kunnen op een speelse manier kennismaken met technologie. Van het bouwen van robots tot het programmeren van coole gadgets, onze educatieve programma's stimuleren creativiteit, probleemoplossend vermogen en digitale vaardigheden.

In het Techlab leren kinderen niet alleen over de nieuwste technologieën, maar ze worden ook aangemoedigd om zelfstandig te experimenteren en te ontdekken. Onze enthousiaste docenten begeleiden hen stap voor stap en zorgen voor een veilige en inspirerende leeromgeving.

De samenwerking met het Deltion College heeft als doel een doorlopende leerlijn te ontwikkelen. Leerlingen in het Techlab maken gebruik van de faciliteiten die het Deltion College in het Protolab heeft staan. Studenten maken gebruik van de faciliteiten in het Techlab, zodat de leerlingen en studenten van elkaar leren. Het Techlab werkt ook samen met het bedrijfsleven en verschillende bedrijven participeren in het Techlab.

Aanbod Techlab

Lasersnijden

Ontdek de mogelijkheden van lasersnijden! Met een lasersnijder kun je nauwkeurig en snel materialen snijden en graveren. Maar wat kun je eigenlijk allemaal met een lasersnijder doen? Welke materialen zijn geschikt om mee te werken? En hoe ontwerp je producten die perfect kunnen worden uitgesneden of gegraveerd met een lasersnijder? Leer het op het Techlab!

3D printen

Ontdek de fascinerende wereld van 3D-printen in ons techlab. In ons 3D-printlokaal leer je hoe je zelf 3D-modellen kunt tekenen. Met 3D-printen worden de mogelijkheden eindeloos, of je nu mooie of grappige voorwerpen wilt maken. Stimuleer je creativiteit en laat je inspireren door de moderne technologie van 3D.

Drone vliegen

Heb je altijd al willen vliegen als een vogel? Ontdek de wereld van drones op het Techlab! Leer alles over deze onbemande vliegtuigen en hun toepassingen, zoals informatie verzamelen, pakketjes bezorgen, hulpdiensten ondersteunen en sportwedstrijden filmen. In onze Arena kun je zelf oefenen en jouw vliegskills testen. Word een dronepiloot en ontdek de spanning van het vliegen.

Robotica

Ben je nieuwsgierig naar robots en hoe ze werken? Op Techlab Zwole kun je alles ontdekken over robotica en het bedienen van een robotarm. Leer welke assen een robotarm gebruikt om verschillende handelingen uit te voeren en hoe je een geautomatiseerd proces kunt opbouwen om bijvoorbeeld een bestuurbare auto te laten rijden. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, op het techlab leer je snel werken met een robotarm en zelfs ontdekken wat grotere en industriële robotarmen allemaal kunnen!

Circulair ontmantelen en duurzaam bouwen

Duik in de wereld van circulair ontmantelen en duurzaam bouwen op Techlab. Ontdek hoe een oud beeldscherm er van binnen uitziet en uit welke materialen het is opgebouwd. Leer welke gereedschappen je nodig hebt om apparaten te demonteren en hoe je gebruikte materialen opnieuw kunt gebruiken om nieuwe dingen te maken. Met circulair ontmantelen kunnen we waardevolle materialen en componenten hergebruiken of recyclen, waardoor de levensduur wordt verlengd en afval wordt verminderd. Doe mee en draag bij aan een duurzame toekomst!

Radiografische Auto

Laat onze pandabeer Codey Rocky rijden en maak jouw eigen radiografische auto! Bij het Techlab kun je een parcours afleggen met Codey Rocky en leren hoe je hem kunt programmeren. Combineer bouwen met technisch LEGO en magnetische bouwblokken om je eigen unieke auto te maken. Programmeer en ontdek hoe ver jouw auto kan rijden. Met de laagdrempelige codeerrobot Codey Rocky kun je spelenderwijs leren over techniek, programmeren en creativiteit.

Maatwerk programma

Naast de bestaande workshops is er ook de mogelijkheid om op maat een programma samen te stellen waarbij verschillende onderdelen samengevoegd worden. Neem voor meer informatie hierover contact op via het aanmeldformulier.

Waarom kiezen voor Techlab Zwolle?

  • Stimuleert creativiteit, probleemoplossend vermogen en digitale vaardigheden.  

  • Interactieve workshops die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

  • Speelse en hands-on benadering van technologie.

  • Begeleiding door ervaren docenten met een passie voor technologie.

  • Educatieve programma's die aansluiten bij het curriculum en de 21e-eeuwse vaardigheden bevorderen.

Geef je leerlingen de kans om hun technologische talenten te ontdekken en te ontwikkelen in ons Techlab! Neem contact met ons op en laat je verrassen door de onbegrensde mogelijkheden van technologie.

Samen bouwen we aan een toekomst waarin technologie centraal staat.

Aanmeldformulier

Bedankt voor uw interesse in het Techlab.

Wij willen u vragen om de volgende gegevens door te geven:

Voor welke onderdeel van het Techlab wil je jezelf opgeven?

Een initiatief van: