Techlab Zwolle

Het Techlab is een uitvloeisel van Sterk Techniek Onderwijs Zwolle. Voor dat project hebben VO-scholen Thorbecke, Greijdanus, Talentstad Beroepscollege, Deltion (MBO) en het bedrijfsleven de handen ineengeslagen om jongeren uit het basis – en voortgezet onderwijs enthousiast te maken voor techniek. De boodschap: techniek heeft de toekomst.

Project: Techlab Zwolle

Het Techlab is het paradepaardje van Sterk Techniek Onderwijs Zwolle. Een inspirerende ruimte waar leerlingen op een uitdagende manier met techniek aan de slag kunnen. Met bijvoorbeeld drones, radiografisch bestuurbare auto’s en lasers willen we laten zien hoe gaaf een technische opleiding kan zijn.

Techniek heeft de toekomst

Het Techlab is het uitvloeisel van een schooloverstijgende samenwerking. Voor het project hebben VO-scholen Thorbecke, Greijdanus, TalentStad Beroepscollege, Deltion College (MBO) én het bedrijfsleven namelijk de handen ineengeslagen om jongeren uit het basis – en voortgezet onderwijs enthousiast te maken voor techniek. De boodschap: techniek heeft de toekomst.

Inspirerende leeromgeving

Wie een stap binnen zet in de karakteristieke oude Philips-fabriekshal op het voormalige Vishay-terrein wordt meteen gepakt door het aanstekelijke enthousiasme van onze mensen daar. Het Techlab laat leerlingen altijd het gehele Vishay-terrein zien. Op de foto staan leerlingen van TalentStad bij BREINN. Naast het aanbod van modules in de technieklokalen op onze scholen zelf, hebben we dus een gezamenlijke ruimte op deze prikkelende locatie. Kijk niet raar op wanneer een drone boven je hoofd rondzoemt of elektrisch aangedreven radiografisch bestuurbare autootjes langs scheuren. Leerlingen kunnen écht aan de slag met betekenisvolle projecten. Samen zijn we tot een mooi aanbod van technische modules gekomen welke we onze leerlingen op het TechLab aanbieden. Zo hebben zij straks een goede basis om in het werkveld aan de slag te gaan.

Onze doelstelling

Het uiteindelijke doel van het Techlab is meer leerlingen enthousiasmeren voor techniek, want techniek heeft de toekomst. Het is natuurlijk niet voor niets dat middelbare scholen meer en meer aandacht hebben voor techniek. Zeker voor onze (Zwolse) leerlingen is het een interessante stap. Een wereld van prachtige beroepen waarin de banen straks voor het oprapen liggen Nu én straks.
De komende periode zullen steeds meer activiteiten plaatsvinden in het Techlab. Zo kunnen klassen uit het basis – en voortgezet onderwijs kennismaken met techniek door middel van projecten of keuzemodules. Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijkheid om vrije inloopmomenten te organiseren.