PO Masterclasses

De PO Masterclasses zijn een succes. De animo voor onze speciaal ontwikkelde lessenseries zoals o.a. ‘Drone-techniek’ en ‘Huis van de toekomst’ was erg groot. In no-time waren alle beschikbare plekken voor het afgelopen schooljaar volgeboekt door basisscholen.

Project: PO Masterclasses

Het doel van TechThis is meer jongeren enthousiasmeren voor een technische opleiding. Dat doen we door leerlingen op verschillende manieren te prikkelen en te zorgen dat zij op een uitdagende en betekenisvolle manier met techniek in aanraking komen. De PO Masterclasses zijn daar een prachtig voorbeeld van.

Hieronder enkele pdf documenten van de masterclasses:

Interesse prikkelen

“We zorgen dat de interesse voor techniek als het ware opnieuw geactiveerd wordt”, vertelt Berny Nagelhout, medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de lessenseries. “Uit onderzoeken blijkt dat basisschoolleerlingen na de kleuterperiode met de bekende bouwhoek eigenlijk amper meer bezig zijn met techniek. Ze komen meer achter een tafeltje te zitten. En dat is jammer, want eenmaal bezig, blijken ze het vaak geweldig te vinden.”

Uitdagende lessenseries

Niet voor niets dat we met het project ‘PO Masterclasses’ vol inzetten op het bereiken van kinderen in het primair onderwijs. We hebben verschillende lessenseries ontwikkeld, waarvan op dit moment vier series daadwerkelijk worden aangeboden in de bovenbouw van de basisscholen: ‘Drone-techniek’, ‘Tiny house’, 'Geo-caching' en het ‘Huis van de toekomst’. Het zijn lessenseries bestaande uit vier lesmomenten, waarvan één les bestaat uit een bedrijfsbezoek.

Complete lessenserie

De reacties vanuit de scholen zijn ontzettend positief. “Leerlingen vinden het geweldig. We staan vaak te kijken van de vindingrijkheid en creativiteit van de kinderen. En ook de juffen en meesters zijn enthousiast. Het is niet zo dat wij een lespakket over de schutting gooien en ze het zelf verder maar moeten uitzoeken. Nee, een docent van ons verzorgt de complete lessenserie“. Het afgelopen schooljaar waren alle lessen volgeboekt. Ook voor het huidige schooljaar 2022/23 zijn inmiddels alle Masterclasses gereserveerd. Gezien het overweldigende animo wordt momenteel gekeken naar de mogelijkheid om onze capaciteit uit te breiden, zodat meer basisscholen gebruik kunnen maken van ons aanbod. Vanaf juni '23 is het mogelijk om je voor schooljaar '23-'24 aan te melden. T.z.t. staat op deze pagina hoe je jouw klas kunt aanmelden voor het nieuwe schooljaar. Houd intussen de site in de gaten. Wellicht is er tussentijds een aanvulling of uitbreiding.