PO-Master­classes

De PO Masterclasses zijn een succes. De animo voor onze speciaal ontwikkelde lessenseries zoals o.a. ‘Drone-techniek’ en ‘Huis van de toekomst’ was erg groot. In no-time waren alle beschikbare plekken voor het afgelopen schooljaar volgeboekt door basisscholen.

PO-Masterclasses

Enthousiaste basisschoolleerlingen over PO Masterclasses.

Kinderen warm maken voor een technische opleiding. Daar gaat TechThis helemaal voor. Dat doen we onder andere met de PO Masterclasses. Basisschoolleerlingen vinden het geweldig en ook de juffen en de meesters zijn enthousiast: ‘TechThis gooit geen lessenpakket over de schutting, maar verzorgt de complete lessenserie. De kinderen zijn er heel enthousiast over!’ We hebben dan ook een heel leuk en aansprekend aanbod.

Aanbod masterclasses

Masterclass ‘Huis van de toekomst’

Tijdens deze creatieve en inspirerende Masterclass bouw je je eigen huis van de toekomst. Je verzint slimme oplossingen. Hoe bouw je bijvoorbeeld huizen in Groningen die tegen aardbevingen kunnen? En zijn drijvende huizen een goede oplossing voor de ziespiegelstijging? Misschien bedenk jij een een andere oplossing die ooit wordt gebruikt! Tijdens de eerste les bezoeken we twee bedrijven. In de tweede en derde les bouw je je eigen ontwerp. In de vierde les presenteer je dit aan je klas en ouders zijn hierbij ook welkom! Nieuwsgierig? Neem hier alvast een kijkje!

*** Deze Masterclass is vol en kan niet meer geboekt worden

Masterclass ‘Duurzame energie’

Een interessant en belangrijk onderwerp: energie! Elke dag gebruiken we op allerlei manieren energie. Als je je fietslamp aandoet, als je televisie kijkt of als je bijvoorbeeld een telefoon oplaadt. Die energie wordt op allerlei manieren opgewekt. In deze workshop maak je kennis met verschillende energiebronnen en je ontdekt welke goed en minder goed zijn voor het milieu.

*** Deze Masterclass is vol en kan niet meer geboekt worden.

Masterclass ‘Ontwerp en bouw je eigen boot’

Van oudsher komen mensen uit de hele wereld naar Nederland om hun schepen te laten bouwen. In dit programma brengen we eerst een bezoek aan een scheepswerf om inspiratie op te doen. Daarna gaan we zelf aan de slag met 3D printer en een lasersnijder bijvoorbeeld. Na de presentatie van hun eindproduct nemen de leerlingen hun eigen boot trots mee naar huis.

***Deze Masterclass is vol en kan niet meer geboekt worden.

Masterclass ‘Dronetechniek’

Of we het nou hebben over het transporteren van pakketjes met medische artikelen, het onderzoeken of in kaart brengen van omgevingen, alles kan tegenwoordig met een drone. In dit programma gaan we vliegen, programmeren en zelf een drone bouwen! Ook ontdekken de leerlingen wat wel en niet mag met een drone, want er zijn heel wat regeltjes.

***Deze masterclass kan momenteel niet geboekt worden. In de loop van het nieuwe schooljaar zal dit weer mogelijk zijn.

Masterclass ‘Geocaching’

Zoek de schat! Dat is natuurlijk een opdracht die veel kinderen aanspreekt. Bij deze zoektocht moeten ze echt hun hersens gebruiken, want het gaat om Geocaching. Daarbij gebruik je zaken als de verdeling van de aarde, windrichtingen, schaalverdeling en coördinaten. Eerst kennis opdoen en in de laatste les gaan we daadwerkelijk de schat zoeken!

Masterclass ‘Architecture LEGO’

Bouwen met LEGO is voor iedereen leuk, jong en oud. En het is nog leerzaam ook. Vooral met Brickmeister, een mooie methode om met duurzaamheid aan de gang te gaan. De leerlingen gaan in deze masterclass op avontuur met een LEGO poppetje en zijn opa. Ze wandelen door de stad en komen van alles tegen, zoals bijvoorbeeld een kapotte brug. Op creatieve wijze bedenken de leerlingen met LEGO oplossingen voor problemen. Docenten kunnen achterover leunen, want de leerlingen kunnen meteen aan de slag. Het spel komt namelijk in een box met materialen en een speciale online omgeving, gekoppeld aan Google en Microsoft (de privacywetgeving -AVG- is gewaarborgd).

***Hou de site in de gaten. Het aanbod kan in de loop van het schooljaar aangepast worden!

Waarom kiezen voor PO Masterclasses?

  • Ze worden verzorgd door gecertificeerde techniekdocenten van de deelnemende vo-scholen Greijdanus, Thorbecke SG en TalentStad Beroepscollege

  • Ze kunnen op jouw school worden aangeboden

  • Ze zijn in overleg naar wens in te plannen

  • Ze zijn gratis voor basisscholen in de regio en ook het bijbehorende lesmateriaal is gratis

Aanmeldformulier PO-Masterclasses

Geïnteresseerd? Vul het onderstaande aanmeldingsformulier in en maak keuze uit een van de Masterclasses uit ons aanbod.

Voorkeur 1
Voorkeur 2
Voorkeur 3

Een initiatief van: