Tiny House begint steeds meer vorm te krijgen

De bouw van een heus tiny-house op Talentstad vordert gestaag. Met deze update houden we jullie graag op de hoogte van de recente ontwikkelingen rond dat prachtige project.

Het tiny-house begint steeds meer vorm te krijgen. Nadat eerder al de kozijnen geplaatst zijn en we een start hebben gemaakt met het aanbrengen van de gevelbekleding, is nu het binnenwerk aan de beurt. “Binnen zijn de tussenwanden geplaatst voor de badkamer en het toilet en dergelijke”, vertelt Harry Zwarthof, docent Bouw, Wonen & Interieur op TalentStad. “Bijna alle leidingen en elektra zijn geplaatst en nu gaan we aan de tussenwanden beginnen.”

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, gebeurt de opbouw door onze eigen derdejaars leerlingen. Voor hen is het ontzettend leerzaam om op deze manier bij een dergelijk project betrokken te zijn. Extra bijzonder is dat het tiny-house uiteindelijk door onze eigen docente Margaretha Kleine bewoond gaat worden.

Bij de gevelbekleding hebben we hulp en instructie gehad van de firma Plastica. Zij hebben onze mensen op weg geholpen bij de bouw. Daarnaast krijgen wij van Plastica de nodige apparatuur in bruikleen, zodat we nu zelf verder op weg kunnen. Een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen school en het bedrijfsleven! Hetzelfde geldt voor de samenwerking met Ampa Kozijnen, dat de kozijnen levert en deze samen met onze leerlingen plaatst. “Het leuke is dat nu ook een aantal meiden van Diensten & Producten met de keuze BWI komen helpen.”

Wie benieuwd is naar de vorderingen is altijd welkom om eens binnen te lopen en met eigen ogen te aanschouwen hoe de bouw vordert! Het tiny-house staat in een loods op de Leenman-werf, naast het Deltion College.