Gezocht: Houtbewerkers!

Toffe Thema Technieklessen

Voor kinderen die het leuk vinden om met techniek aan de slag te gaan organiseert het Techlab op woensdag Vrije Inloopmiddagen. Iedere maand is er een nieuw onderwerp. In maart is het thema ‘houtbewerking’ waarbij de basisprincipes van houtbewerken centraal staan en kinderen aan de slag gaan met hout en handgereedschap!

Beitel en schroevendraaier 

Voor kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 die met hout willen werken maar nog niet zo goed weten waar ze moeten beginnen is het Techlab de uitgelezen plek om dat te gaan ontdekken. Meneer Marco weet alles over houtbewerking en zorgt ervoor dat er op een veilige en juiste manier met hout gewerkt kan worden. Hij leert wat handgereedschap is (al het gereedschap zonder accu of stekker) en ook hoe je dat moet gebruiken. Hij leert hoe je hout moet meten, zagen, schuren en bevestigen. Met bijvoorbeeld een zaag, beitel, schroevendraaier en meetgereedschap kunnen alle kinderen iets moois maken van hout.

Kinderen die al weten wat ze willen maken, kunnen lekker creatief met eigen ideeën aan de gang. Weten ze nog niet zo goed wat ze willen gaan doen dan zijn er voorbeelden genoeg op het Techlab. Na afloop gaan de houtbewerkers altijd met iets moois dat ze zelf gemaakt hebben weer naar huis. Hoe tof is dat!

Een of meerdere keren

Ze kunnen een keer meedoen maar als ze het heel leuk vinden kunnen de kinderen ook meerdere middagen naar het Techlab komen. Iedere keer leren ze weer wat nieuws of verbeteren zij hun skills. Er is geen dag hetzelfde op het Techlab en dat geldt ook voor de Toffe Thema Technieklessen!

 

Wanneer: 6, 20 en 27 maart

Wat: Houtbewerking

Hoe laat: 13.00 – 15.00 uur

Kosten €7,50 per middag

Max 8 kinderen

Voor wie: kinderen uit klas 5, 6, 7, en 8

Aanmelden Houtbewerken

Meld je aan voor een gezellige middag houtbewerken op het Techlab.

Maak een keuze uit de volgende middagen