Eerste editie Makersfestival groot succes

Zaterdag 19 maart was ons Techlab het decor voor het Makersfestival Zwolle. Kinderen, jongeren én hun ouders hebben op een uitdagende en creatieve manier ontdekt hoe leuk techniek is. De eerste editie van het festival was een groot succes.

Op het Makersfestival – een initiatief van Windesheim, TechThis (Sterk Techniek Onderwijs Zwolle) en de Vrienden van Techniek – kon iedereen naar hartenlust aan de slag met techniek in de breedste zin van het woord. Tal van workshops stonden in het teken van onder meer slimme innovaties en grappige uitvindingen. En dat alles in een prettige en ongedwongen festivalsfeer.

Zo konden de aanwezigen aan de slag met hologrammen maken, dronevliegen, glas snijden, robots solderen en het printen van een eigen 3D-ontwerp met een speciale printer. Door de enthousiaste reacties is het Makersfestival zeker voor herhaling vatbaar.

Wij vinden techniek iets magisch. Techniek is daarnaast voor íedereen. Van slimme koppen tot creatievelingen en van nieuwsgierigaards tot ontdekkers. jong of oud, groot of klein: techniek is overal en voor iedereen. Zélfs als je misschien denkt dat je niet zo technisch bent! 

Neem voor meer informatie en een prachtige aftermovie eens een kijkje op de website van het Makersfestival:
www.makersfestivalzwolle.nl