Master­classes

De Masterclasses zijn een succes. De animo voor onze speciaal ontwikkelde lessenseries zoals o.a. ‘Dronevliegen’ en ‘Huis van de toekomst’ was erg groot. In no-time waren alle beschikbare plekken voor het afgelopen schooljaar volgeboekt door basisscholen.

Masterclasses voor het basisonderwijs

Enthousiaste basisschoolleerlingen over Masterclasses.

Kinderen warm maken voor een technische opleiding. Daar gaat TechThis helemaal voor. Dat doen we onder andere met de Masterclasses. Basisschoolleerlingen vinden het geweldig en ook de juffen en de meesters zijn enthousiast: ‘TechThis gooit geen lessenpakket over de schutting, maar verzorgt de complete lessenserie. De kinderen zijn er heel enthousiast over!’ We hebben dan ook een heel leuk en aansprekend aanbod.

Aanbod masterclasses

Masterclass ‘Huis van de toekomst’

Tijdens deze creatieve en inspirerende Masterclass bouw je je eigen huis van de toekomst. Je verzint slimme oplossingen. Hoe bouw je bijvoorbeeld huizen in Groningen die tegen aardbevingen kunnen? En zijn drijvende huizen een goede oplossing voor de ziespiegelstijging? Misschien bedenk jij een een andere oplossing die ooit wordt gebruikt! Tijdens de eerste les bezoeken we twee bedrijven. In de tweede en derde les bouw je je eigen ontwerp. In de vierde les presenteer je dit aan je klas en ouders zijn hierbij ook welkom! Nieuwsgierig? Neem hier alvast een kijkje!

*** Deze Masterclass is vol en kan niet meer geboekt worden

Masterclass ‘Duurzame energie’

Een interessant en belangrijk onderwerp: energie! Elke dag gebruiken we op allerlei manieren energie. Als je je fietslamp aandoet, als je televisie kijkt of als je bijvoorbeeld een telefoon oplaadt. Die energie wordt op allerlei manieren opgewekt. In deze workshop maak je kennis met verschillende energiebronnen en je ontdekt welke goed en minder goed zijn voor het milieu.

*** Deze Masterclass is vol en kan niet meer geboekt worden.

Masterclass ‘Ontwerp en bouw je eigen boot’

Van oudsher komen mensen uit de hele wereld naar Nederland om hun schepen te laten bouwen. In dit programma brengen we eerst een bezoek aan een scheepswerf om inspiratie op te doen. Daarna gaan we zelf aan de slag met 3D printer en een lasersnijder bijvoorbeeld. Na de presentatie van hun eindproduct nemen de leerlingen hun eigen boot trots mee naar huis.

***Deze Masterclass is vol en kan niet meer geboekt worden.

Masterclass ‘Dronevliegen’

Drones. Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Misschien heb je er wel eens zelf mee gevlogen! Maar wat weet jij eigenlijk al van dronevliegen? Hoe werkt zo’n apparaatje? En waar worden ze voor gebruikt? Samen gaan we op onderzoek uit! We laten je zelf een drone ontwerpen. En – nog leuker – aan het einde van onze lessenserie bouw jij je eigen drone. Wedden dat het je lukt! Dus schrijf je gauw in en we komen bij je langs op school…

Max. aantal leerlingen voor deze masterclass is 8 leerlingen

Masterclass ‘Geocaching’

Misschien al weleens gehoord van Geocaching? Met Geocaching kun je bijvoorbeeld een schat zoeken met behulp van coördinaten. En wat zijn dan coördinaten? We gaan eerst aan de slag met wat coördinaten zijn. Ook windrichtingen en afstand meten op schaal horen hierbij. Aan het einde van de workshop moet er een kluis geopend worden waarin een schat verborgen ligt. Voor diegene die als eerste de kluis heeft geopend, ligt er een extra schat in de kluis.

Max. aantal aanmeldingen voor deze masterclass is 10 leerlingen.

Masterclass ‘Architecture LEGO’

Bouwen met LEGO is voor iedereen leuk, jong en oud. En het is nog leerzaam ook. Vooral met Brickmeister, een mooie methode om met duurzaamheid aan de gang te gaan. De leerlingen gaan in deze masterclass op avontuur met een LEGO poppetje en zijn opa. Ze wandelen door de stad en komen van alles tegen, zoals bijvoorbeeld een kapotte brug. Op creatieve wijze bedenken de leerlingen met LEGO oplossingen voor problemen. Docenten kunnen achterover leunen, want de leerlingen kunnen meteen aan de slag. Het spel komt namelijk in een box met materialen en een speciale online omgeving, gekoppeld aan Google en Microsoft (de privacywetgeving -AVG- is gewaarborgd).

***Hou de site in de gaten. Het aanbod kan in de loop van het schooljaar aangepast worden!

Waarom kiezen voor Masterclasses?

  • Ze worden verzorgd door gecertificeerde techniekdocenten van de deelnemende vo-scholen Greijdanus, Thorbecke SG en TalentStad Beroepscollege

  • Ze kunnen op jouw school worden aangeboden

  • Ze zijn in overleg naar wens in te plannen

  • Ze zijn gratis voor basisscholen in de regio en ook het bijbehorende lesmateriaal is gratis

Aanmeldformulier Masterclasses

Geïnteresseerd? Vul het onderstaande aanmeldingsformulier in en maak keuze uit een van de Masterclasses uit ons aanbod.

Voorkeur 1
Voorkeur 2
Voorkeur 3

Een initiatief van: